Csomagolástechnológia:slotter

csomagolástechnológia-slotter-1

A csomagolástechnológia magába foglalja mindazokat az emberi képességeket növelő eszközöket és ismereteket, amelyeket a csomagolóanyagok gyártása során felhasználnak. 

Gépeink

Dobozgyárunkban hullámpapír lemezt használunk alapanyagnak. Ez a rétegekből álló papírlemez rendkívül strapabíró és sokoldalú. A csomagoló doboz elkészítésének technológiáját a becsomagolandó termék tömege és nagysága határozza meg. A dobozgyártás során két korszerű és hatékony gépet használunk: ez a slotter és a plotter.

Slotter

A slotter egy automata adagolású, körkéses réselő és bígelő, cégünk egyik büszkesége. Egy narancssárga monstrum – 3 méteres sávszélességgel, ami azt jelenti, hogy a pici doboztól egészen a nagy méretekig képes a dobozokat elkészíteni. Réselés során réseket, bevágásokat készít, a bígelés pedig a hajtásvonalak kialakítását jelenti, ami megnyomással történik. Körkéseit egy hosszú tengelyen csúsztatva lehet milliméter pontossággal beállítani. Az elővágott (téglalap alakú) HPL lemezeket az egyik oldalon kell a gépbe helyezni és innentől kezdve, már automatikusan végzi a dolgát beállítások alapján és a másik oldalon „dobálja” ki a készre vágott, bígelt lemezeket.

csomagolástechnológia-slotter
csomagolástechnológia: slotter

Teljesítmény

Pár másodperc alatt, de akár a másodperc tört része alatt is elkészül egy doboz kivágásával. A slotter teljesítménye, illetve sebessége a vezérlő panelen egyszerűen szabályozható, de óránként akár 6600 darab doboz kivágását tudja elkészíteni. Az így elkészült sík dobozokat a megrendelő igénye szerint lapokban, vagy akár összeállítva, elkészítve szállítjuk ki az ország bármely pontjára.

A csomagolástechnológia kulcsszereplője slotter gépünk, ezért odafigyelünk rá és karbantartjuk, hogy sokáig és hatékonyan dolgozhassunk vele.