HŰTŐDOBOZOK

Hűtődobozaink elsősorban hőre érzékeny alkatrészek, műszerek vagy gyógyszeripari készítmények szállítói csomagolásaként nyújt nagyszerű megoldást.

Bélelőanyaga hungarocell, amely remek hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, így hosszú időn keresztül képes megőrizni az optimális hőmérsékletet, és a szállítás során mechanikai védelmet is garantál az árunak.

A hűtődoboz megrendelésekor érdemes átgondolnod, hogy 10 vagy 100 darab vásárlásával jársz-e jobban

Fontos! Nagyobb mennyiség esetén csökkenhet az egy dobozra eső ár.

Mi történhet a szállítandó termékkel, ha túl magas a hőmérséklet?

„Hűvös helyen tárolandó” – olvasható számos gyógyszeripari termék csomagolásán. Ez nagyjából 8-15 °C-ot jelent, ugyanakkor bizonyos készítmények (például egyes vakcinák) még ennél is alacsonyabb, akár –15 °C-os hőmérsékletet igényelnek. Ellenkező esetben súlyosan ártalmasak lehetnek az egészségre. A hőre érzékeny alkatrészeknél és műszereknél pedig akár teljes működésképtelenség is bekövetkezhet nem megfelelő tárolási vagy szállítási hőmérséklet esetén.

Hatékony szigetelés és állandó hűtés szállítás közben

A törékeny, értékes, hőmérsékletváltozásra érzékeny termékek csomagolása többé nem okoz majd gondot! A hullámkarton gyenge hővezető tulajdonsággal bír, ennél fogva kiváló a szigetelőképessége. Ez szuper, de van, hogy önmagában még nem elég. Hőre érzékeny alkatrészek, műszerek és gyógyszeripari termékek szállításánál – főként a tikkasztó nyári kánikulában – plusz védelemre van szükség. A 3 rétegű hullámkartonból készülő, EPS hungarocell betéttel ellátott, környezetbarát hűtődoboz biztosítja a hőmérséklet-érzékeny termékek hatékony szigetelését és állandó hűtését az egész szállítási folyamat során. 

Miért olyan nyerő választás a hungarocell?

Ez a habosított, expandált polisztirol alapú anyag számos nagyszerű lehetőséget tartogat magában. Egyrészt pehelysúlya miatt nem emel a logisztikai költségeken, segítségével a szállítás költséghatékonyan megvalósítható. A hungarocell bélelésnek hála, a termék nem érintkezik a kartondoboz falával, ezért magas fokú mechanikai védelmet garantál. A nikecellt tömbökben szoktuk beszerezni, melyet a kívánt méretre szabunk a papírdoboz és a termék paramétereinek megfelelően. És ami ebben az esetben a legfontosabb: a hungarocell gátolja a hőátadást, a zárt cellákban lévő levegőnek köszönhetően kiváló szigetelőanyag.

Mi kerül(het) még bele a hőtartó dobozba?

A hegesztett fóliazsák további extra, korrózió, pára és por elleni védelemmel fejeli meg a már amúgy is ütős csomagolást. Szárazjég is behelyezhető ebbe a speciális dobozba – ez azt jelenti, hogy az áru akár napokig -20 °C alatt tartható. Olvadáskor sem hagy maga után nyomot, a szublimációnak nevezett folyamat során gázzá párolog. Egy másik lehetőség a géles (tasakos) jégakku használata, ami szintén praktikus módja a stabil, tartósan alacsony hőmérséklet biztosításának.

Hűtődobozunk többféle méretben és konstrukcióban, tűzött illetve ragasztott változatban, akár nyomtatással is kérhető – utóbbi növelheti a márkahűséget és a kicsomagolás élményét.