KIMETSZETT DOBOZOK

A nagy pontossággal kimetszett dobozok számtalan konstrukcióban kínálnak remek megoldást. Sok-sok méretben és összeállítással gyártjuk őket. 

Érdemes átgondolnod, hogy 10 vagy 100 darab rendelésével jársz jobban. Minden kimetszett dobozhoz szerszámot készítünk.

Fontos! Nagyobb mennyiség esetén csökkenhet az egy dobozra eső ár.

Mi az a kimetszett doboz?

Minden olyan doboz, amely nem TFL (tető-fenék lapolt), az lényegében kimetszett doboznak minősül. Szóval a variációk száma gyakorlatilag végtelen. Ez a típus némileg költségesebb, viszont megjelenésében sokkal „pofásabb” és igényesebb. Ha a TFL a Suzuki, akkor ez egy felső- középkategóriás Toyota modell. Arra mindig odafigyelünk, hogy a célnak megfelelő erősségű hullámkartont válasszuk: ez általában 3 vagy 5-rétegű kivitelt jelent. A felületre – egy vagy két színnel – nyomtatni is tudunk. Az ilyen dobozok általában egyszerű hajtogatással összeállíthatók, tűzésre, kapcsozásra, ragasztószalagra a legtöbb esetben nincs szükség.

Ha doboz rendelésről van szó, ne csak hagyományos formákban gondolkodj! A modern technológiának köszönhetően ma már rengeteg kreatív ötlet megvalósítható. A kimetszés mellett például stancolással igazán különleges megoldások születnek saját dobozüzemünkben. A népszerű eljárás lényege, hogy egy speciális gép (és az abba belehelyezett stancszerszám) kivágja a felesleges részeket a kartonból, így hozva létre a kívánt formavilágot.

Elkészítjük a kimetsző szerszámot

A kimetszett doboz előállításához, azaz a réseléshez (bevágások elkészítéséhez) elengedhetetlen egy speciális szerszám megléte, melyet egy szuper modern, AutoCad alapú számítógépes szoftverrel tervezünk meg. A kimetszőszerszám = FEFCO szabvány szerint készített, egyedileg méretezett panelekbe épített bígelő- és vágóléniák. Egyébként van ehhez egy remek kis masinánk: a slotter óránként akár 6600 db kartondoboz ívet képes réselni és bígelni a legkülönbözőbb méretekben, maximum 3 méteres szélességben. A körkések milliméter pontossággal, villámgyorsan elvégzik a munkát.

Lehet, hogy Neked is pont erre van szükséged?

Amikor igazán számít a megjelenés, a cégek hagyományos TFL helyett kimetszett dobozokat szoktak tőlünk rendelni. Hogy konkrét példát is említsünk, ilyen egy italos kartondoboz, ami megnyerő repi ajándék a partnereknek. Ezt egyébként akár stancolt, mutatós ablakos verzióban is meg tudjuk Neked oldani. Vagy ott vannak önzáró, letisztult megjelenésű karácsonyi dobozaink, melyeket – szükség esetén – a kifogástalan biztonság érdekében profi bélelőanyaggal látunk el. De prémium minőségű fűszereknek és légzésvédelmi eszközöknek is készítettünk már egyedi méretű, önzáró, kimetszett dobozokat. Ezek mind összehajtás nélkül kerülnek szállításra.  Ennek az az egyszerű oka, hogy így szállításkor, raktározáskor kisebb helyen több is elfér.

Neked milyen csomagolásra van szükséged?