Két csúcsmasina, melyek nélkül nem tudnánk hatékonyan dolgozni: slotter és plotter

Ahhoz, hogy a legjobb minőséget nyújthassuk ügyfeleinknek, modern, precíz és megbízható berendezésekre van szükségünk. 1000 nm2-es dobozüzemünk és korszerű gépparkunk két büszkesége, a slotter és a plotter, melyek nélkül nem tudnánk hatékonyan dolgozni. Hogy mit csinálnak pontosan ezek a masinák és miért könnyítik meg annyira a munkánkat? A cikkből kiderül!

Modern technológia nélkül nem itt tartanánk…

Kezdetben nálunk is mechanikusan vagy egyszerűbb eszközök segítségével folyt a termelés. Ahogy szépen, lassan növekedtünk, rájöttünk: ennél sokkal többre vagyunk képesek! 2014-ben beszereztük az első komolyabb ipari gépünket, és utána nem volt megállás: azóta is folyamatosan bővítjük gépparkunkat. Ha meg kellene saccolnom, mennyivel lettünk gyorsabbak, azt mondanám, hogy körülbelül tízszer annyi terméket tudunk modern berendezésekkel legyártani, kifogástalan minőségben. Munkatársaink sokkal egyszerűbben, kevesebb erőfeszítéssel végezhetnek el egy-egy munkafolyamatot. Ügyfeleink megrendeléseit akár óriás tételben, rövid határidővel tudjuk teljesíteni.

Slotter, vagyis automata adagolású, körkéses réselő-bígelő

A narancssárga monstrum 2018-ban került a Strapa-Packhoz. A slotter óránként akár 6600 db kartondoboz ívet képes réselni és bígelni a legkülönbözőbb méretekben, maximum 3 méteres szélességben. Ez a nagy teljesítményű, „barátságos óriás” csak úgy falja a hullámkarton lapokat! Az elővágott íveket a kollégák behelyezik a gépbe, mely onnantól kezdve automatikusan adagolja azokat. A körkések pedig milliméter pontossággal, villámgyorsan elvégzik a munkát, azaz a doboz alapanyag kimetszését (réselést, vagyis a bevágások elkészítése). A vákuumszívással ellátott, késes adagolóasztal még egyenetlen ívek esetén is pontos adagolást tesz lehetővé. A slotter két legyet üt egy csapásra, hiszen a réselésen túl egyidejűleg a bígelést is megoldja. Tudod, erről már beszéltünk: ahelyett, hogy kézzel meghajtanánk a hullámkarton lapokat, egy erre alkalmas eszközzel gyengéden, törés nélkül hozhatunk létre gyönyörű hajtásvonalakat. A gép teljesítménye, illetve sebessége a vezérlő panelen egyszerűen szabályozható. Amint a slotter végzett, a kollégáknak nincs más dolga, mint néhány mozdulattal, kézzel összeállítani a kartondobozokat (feltéve, ha nem lapokban szállítjuk a megrendelőnek).

Plotter, vagyis csúcstechnológiás digitális vágóasztal

A Konsberg termékei a legmagasabb minőséget képviselik a piacon, így nem volt kérdés, hogy dobozüzemünkbe is ilyen plotter gépet vásárolunk. Első ránézésre azt gondolhatnád, hogy ez a technológia egyenesen az űrből érkezett. A 3 az 1-ben masina igazán praktikus, precíz és sokoldalú: a plotter egyszerre résel, stancol (formára vágja az anyagot) és bígel. Ráadásul, a cserélhető szerszámfejeknek köszönhetően nem csak papír, hanem hungarocell, fa, műanyag vagy akár alumínium megmunkálására is alkalmas. Első lépésként szakértő kollégánk belép a speciális számítógépes programba, és elvégzi a szükséges beállításokat. A teljesen automata plotter már meg is kezdi a munkát: olyan lélegzetelállító finomsággal végzi a hullámkarton lapok előkészítését és a bélelőanyag méretre vágását, amilyenre kizárólag egy ilyen gép képes.

BETANÍTOTT MUNKÁRA FÉRFI MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Dunaharaszti telephelyű csomagolóanyag gyártó cég férfi munkatársat keres betanított munkára azonnali kezdéssel
egy műszakos
munkarendbe.
Felkeltettük az érdeklődését?