3 + 1 meglepő dolog, ami hullámkarton lemezből is elkészülhet

Több mint másfél évszázada használunk hullámpapírlemezt, elsősorban különböző tárgyak környezetbarát és strapabíró csomagolásaként. Azonban – az emberi leleményességnek és kreativitásnak hála – az elmúlt időkben olyan „találmányok” láttak napvilágot, melyekről valószínűleg nem gondolnád, hogy HPL-ből is elkészülhetnek.

Álmaid otthona hullámkarton lemezből?!

Az építési anyagokat gyártó vállalat, a Bat’Ipac a hullámkarton szigetelő céggel, a DS Smithszel karöltve közös munkába fogott: több mint két tucat környezetbarát kartonházat húztak fel Franciaországban. Egy másik projekt, a Wikkelhouse névre keresztelt mobil karton házkonstrukció ötlete amszterdami tervezők fejéből pattant ki. A lakótér alig egy nap alatt összerakható, 24 réteg HPL-ből és némi faanyagból készül, minimális várható élettartama 50 év. Ezeket az építményeket természetesen nem úgy kell elképzelni, mintha egy szimpla papírdobozban lakna az ember. Speciális kartonok, többszörös rétegezéssel, melyeket a stabilitás és az időjárás-állóság érdekében számos kezelési eljárásnak vetnek alá, és általában más anyagokkal is kombinálnak.

Strapa-Pack dobozdiszkó

Svraka-Gévai Juli, gondolt egyet, és 2017-ben, a Rádió 1 megbízásából felkért minket, hogy alkossuk meg Európa legkisebb mobil diszkóját. Először csupán két darab hűtődobozt szeretett volna tőlünk beszerezni, de arra jutottunk, hogy inkább profi módon elkészítjük ezt a nem mindennapi mobil-diszkót. A körülbelül 5 férőhelyes DJ boxot kívül-belül Rádió 1-es logóval díszítettük. Diszkó fények, egy DJ pultként funkcionáló laptop és egy füles is elfért az aprócska karton szórakozóhelyen. Bármikor ismét szívesen belevágnánk egy ilyen különleges projektbe.

A rendhagyó adást ITT tudod megnézni, meghallgatni.

Hullámkarton koporsó

Ez lehet, hogy elsőre kicsit morbidnak hangzik, de bizony koporsó is készülhet ebből a sokoldalú anyagból, a fa kivitelnél jóval megfizethetőbb áron, igaz, valamivel szerényebb megjelenéssel. A HPL koporsó már több hazai és külföldi temetkezési vállalat kínálatában megtalálható, amely környezetbarát temetkezést tesz lehetővé. Segítséget nyújthat azok számára, akik pénz szűkében vannak, illetve, a HPL nyughely szociális temetkezések lebonyolításánál is megoldást jelenthet az önkormányzatoknak.

Gyönyörű környezetbarát bútorok

Az elmúlt néhány évben nagyon divatosak a kartonból készülő bútorok. Hogy miért? Egyrészt, napjainkban egyre nagyobb teret nyer a fenntartható fejlődés, az újrahasznosítható/újrahasznosított anyagból megálmodott kreációk pedig maximálisan megfelelnek ennek a követelménynek. Másfelől, az sem hátrány, hogy pehelysúlyuk miatt könnyedén mozgathatók, és legtöbbször az áruk is igen kedvező. Használhatjuk őket irodában, boltokban, de a gyerekszobába és a nappaliba is kerülhet egy-egy csinos darab. Nem kell aggódnod, hiszen – kiviteltől függően – egy HPL bútor akár 300 kilogrammot is elbírhat!

Nem csak HPL-ből készülhet izgalmas, trendi, környezetbarát bútor. Dobozüzemünk egyik vezetője, Venter Gabi például raklapokból alkot egyedi csodákat!

BETANÍTOTT MUNKÁRA FÉRFI MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Dunaharaszti telephelyű csomagolóanyag gyártó cég férfi munkatársat keres betanított munkára azonnali kezdéssel
egy műszakos
munkarendbe.
Felkeltettük az érdeklődését?