Tojáshab – recept a bélelésre (végy egy dobozt…)

Nem, most itt nem a nagyi citromos-tojáshabos pitéjéről fogok írni. Bár az is biztosan érdekes lenne. Igazából egy praktikus bélelőanyagról van szó, mégpedig a profilozott (K 2546) térkitöltő habszivacsról. Honnan lehet ismerős? Próbatermek hangszigetelésére, valamint szerszámos és fegyvertáskák, fotós kofferek bélelésére is gyakran használják. Valami rémlik a filmekből? Nem csoda!

Mire jó még a profilozott habszivacs térkitöltő?

A poliuretán (PU) egy nyitott szerkezetű, rugalmas műanyag származék, melyet többféle színben (pl. fehér, rózsaszín, kék) és fajsúlyban állítanak elő. A különböző változatok másmás területen kerülnek felhasználásra: bútoripar, épületszigetelés, járműipar, de a szörfdeszkák, görkorik készítésénél is bevetik ezt az ezerarcú anyagot.

A poliuretánból készült tojásprofilú vagy „bütykös”, grafitszürke habszivacs az egyik leggyakrabban alkalmazott térkitöltő a csomagolástechnikában. Kb. 30 mm vastag, rendkívül rugalmas, kiváló tapadóképességű és minden formához tökéletesen illeszkedik. Nem csoda, hogy szuperül alkalmazható törékeny tárgyak csomagolásánál. Több méteres ívekben szerezhető be, mely egy éles szerszám segítségével könnyedén a kívánt méretre vágható.

Álljunk meg egy pillanatra. Egyáltalán miért van szükség a dobozok bélelésére?

A tökéletes csomagoláshoz nem csak az ideális méretű és kivitelű dobozok legyártására van szükség. Az áru biztonságos szállításához a megfelelő bélelőanyagok, térkitöltő és párnázó elemek kiválasztása és elhelyezése is létfontosságú. Gondolj csak bele. Ha a dobozban sok üres hely marad, a szállítmány elmozdulhat, az ütődések, rázkódások hatására sérülések keletkezhetnek. Ha pedig az áru nem érkezik meg épségben, az elég nagy probléma.

Nem habozunk, habozunk!

A tojásprofilú térkitöltő habszivacs egyfajta „lengéscsillapítóként” funkcionál, mely a helyén tartja az árut, megvédi a portól, karcolódástól, ütődésektől és a lehetséges elcsúszástól.

Így nézne ki a tökéletes recept dobozbélelésre:

Hozzávalók:

  • 1 db kartondoboz vagy faláda
    · 1 db megfelelő méretűre vágott, grafitszürke poliuretán habszivacs
    · Ragasztó ízlés szerint
    · Egy csipetnyi kreativitás és egy nagy adag szakmai hozzáértés

Elkészítés:

Végy egy dobozt. Persze csakis olyat, ami tökéletesen megfelel a céljaidnak. Ezután a belsejébe egy speciális ragasztóanyag segítségével óvatosan illeszt bele a bélelőanyagot.

Voilá! Máris elkészült a friss és ropogós, rázkódásbiztos csomagolásod érzékeny szállítmányodhoz.

Fontos tudnod azt is, hogy ez az anyag inkább könnyebb, maximum néhány kilogrammos tárgyak kipárnázásához ideális.

Kerámia szobrok, értékes művészeti alkotások, drága elektronikai készülékek és finom műszerek… ez csak néhány azok közül a dolgok közül, melyek csomagolásánál a tojáshab térkitöltő nélkülözhetetlen segítséget nyújt.Még mindig nehéz elképzelned, miről is van szó? Mutatok néhány gyakorlati példát habszivacsos bélelésre:

BETANÍTOTT MUNKÁRA FÉRFI MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Dunaharaszti telephelyű csomagolóanyag gyártó cég férfi munkatársat keres betanított munkára azonnali kezdéssel
egy műszakos
munkarendbe.
Felkeltettük az érdeklődését?