Sör, bor, doboz

…avagy az italok csomagolásáról dióhéjban

Mint minden áruét, az alkoholos italok csomagolását is három típusba sorolhatjuk.

Az első a fogyasztói, más néven elsődleges csomagolás. Fő funkciója, hogy információt szolgáltasson és védje a terméket. Persze a praktikum, no meg a látványos, megkapó külsővel rendelkező boros doboz sem elhanyagolható.

A gyűjtőcsomagolás lényege elsősorban a raktározás és az árukezelés megkönnyítése. A szállítói csomagolást nem kell különösebben magyaráznom, hiszen rendeltetése már a nevében is benne van: megvédi a terméket a sérüléstől és segíti annak fizikai mozgatását.

Egy masszív, például ÖTrétegű papírdoboz a törékeny, boros vagy sörös üvegek számára is biztonságos szállítást tesz lehetővé. Persze gondoskodni kell a megfelelő belső csomagolásról is, főleg, ha nemzetközi fuvarozásról van szó. Ilyen például a formázott polisztirol hab vagy a hullámkarton tálca. Így már biztosan nem kapunk pánikrohamot amiatt, hogy törötten érkezik meg az exkluzív borokat tartalmazó, több ezer eurós szállítmányunk.

Repi ajándék? Legyen szép és igényes a boros doboz!

Üzemünk nem csak gyűjtő vagy szállító kartondoboz gyártásával foglalkozik. Lehetőség van egy vagy akár több üveg tárolására alkalmas csomagolóanyag rendelésére is.

Ez nem csak akkor jöhet jól, ha borral foglalkozó vállalkozásunk van, és egy-két mintadarabot szeretnénk küldeni az ügyfélnek meglepetés gyanánt.  Egy praktikus és mutatós hullámkarton doboz reprezentatív, céges ajándékok dekoratív becsomagolására is kiválóan alkalmas.

boros doboz

Egyszerű és szép: kimetszett ablakos, felül önzáras italos dobozok a Strapa-pack-tól.

Ha nem elégszel meg a standard dobozokkal, egyedi méretezésű csomagolóanyag elkészíttetésére is van lehetőséged. Természetesen, amennyiben igény van rá, a papírdobozokon egy egyszerűbb logo vagy felirat is elhelyezhető.

TIPP: Biztosan lenyűgözöd majd üzleti partnereid egy egyedi, limitált példányszámban készülő tokaji borkülönlegességgel.

Demetervin Szamorodni a Strapa-pack által készített hullámkarton dobozával.

Erre például a Demetervin Szamorodni (http://demetervin.hu/) kiváló választás, melyből mindösszesen 4590 palack készült. További különlegessége az exkluzív csomagolás, melynek dugója viasszal van lezárva.

Hogyan készül a boros doboz?

A lényeg röviden és tömören: a megfelelő erősségű hullámkartonból (már a minta nyomtatása után, amennyiben van) egy erre alkalmas kimetszőszerszám segítségével kivágásra kerül a boros doboz. Ezt hívjuk stancolásnak. A kimetszőszerszám: FEFCO szabvány szerint készített, egyedileg méretezett panelekbe épített bígelő- és vágóléniák. Hogy azok meg mik? Erről  gyorsan teszünk ide egy képet és úgy mindjárt meglátod mik ezek.

A dobozok összehajtás nélkül kerülnek szállításra.  Ennek az az egyszerű oka, hogy így szállításkor, raktározáskor kisebb helyen több is elfér.

Ha összehajtanánk neked előre, akkor csak nagyon nehezen lehetne szétszedni őket, hogy beletedd az üveget. Az meg senkinek sem jó, ugye?

A csomagolás ásza: a faláda

Akár repi ajándék, akár saját termék csomagolása, egy rusztikus faláda is stílusos megoldás lehet. Ráadásul marketing és branding célokhoz is nagyszerű.  A képen a Strapa-pack egyik egyedi terméke látható.  (www.strapa-pack.hu)

BETANÍTOTT MUNKÁRA FÉRFI MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Dunaharaszti telephelyű csomagolóanyag gyártó cég férfi munkatársat keres betanított munkára azonnali kezdéssel
egy műszakos
munkarendbe.
Felkeltettük az érdeklődését?