Rakásolás mesterfokon

Közel 150 éve használjuk a hullámpapírlemezt a csomagolástechnikában, és mit ne mondjak, eddig szuperül bevált a dolog: költséghatékony, extra ellenálló, könnyedén alakítható és környezetbarát, pehelysúlyáról nem is beszélve. A felhasználás módjától függően többféle vastagságban illetve rétegszámmal készül, és leginkább csomagoló dobozt gyártunk belőle. De vajon mire jó még?
rakásolás strapa-doboz

Rengeteget beszélhetnénk a hullámpapírlemez kedvező tulajdonságairól. Ez az a papíripari termék, ami amellett, hogy olcsó és környezetbarát, nagyszerűen ellenáll a különféle külső nyomásoknak, mechanikai behatásoknak. A hullámpapírlemez  a csomagolástechnika fenegyereke, a dobozok első számú alapanyaga, mely nélkül nem is létezhetne biztonságos csomagolás.

Ha kíváncsi vagy, hogy a dobozok gyártásán túl mire lehet még felhasználni ezt az ezerarcú anyagot, tarts velem! A cikk végére egészen biztos, hogy sok hasznos infóval leszel majd gazdagabb.

Kicsi a rakás (?!)

Biztosan Veled is előfordult már, hogy gyűjtőcsomagolásnál több, henger alakú tárgyat kellett egymásra rakodnod. Akár nagy, akár kicsi a rakás, egy szempillantás alatt „összeomolhat” építményünk. Vegyük például a festékes, üdítős vagy konzervdobozokat, melyek könnyedén elmozdulhatnak egymáson.

Ilyenkor mindenképpen kell valami, ami biztosítani tudja a megfelelő stabilitást. A fóliával ellentétben, a hullámpapírlemez használata sík, homogén felület kialakítását teszi lehetővé.

De nem csak henger alakú termékeknél nyújthat hasznos segítséget ez a strapabíró anyag. Ha például raklapos csomagolásnál több „emeletnyi” dobozok kerülnek egymásra, szintén jól jöhet néhány méretre vágott, hullámpapír szelet.

Az is könnyen előfordulhat, hogy a törékeny palackok, üvegek összeütődnek a hagyományos kartondobozban. Ennek a kivédésére úgynevezett elválasztó rekeszték alkalmazása szükséges. Ez nem más, mint több, keresztbe rakott hullámkarton lemez, mely megakadályozza az elmozdulást.

dobozok strapa-doboz
dobozok strapa-doboz

A bútor maradjon „egy darabban”!

Alapvető műszaki képességek hiányában a lapra szerelt bútorok összeállítása okozhat némi fejtörést. A művelet azonban könnyedén rémálommá válhat, ha az eredetileg 12 darabosra tervezett termék 120 darabban érkezik meg. Már a komolyabb technikai skill-ek sem segítenek, ha a szállítás során ripityára törik a megrendelt bútor.

Hullámpapírlemez dobozok a Te igényeidre szabva

A katasztrófa elkerülhető, ha az egyes bútorelemek közé megfelelő méretűre vágott lapokat helyezünk el. Az elemek ez által nem lötyögnek, rázkódnak, ütődnek egymáshoz a dobozokban, a mozgatás alkalmával pedig nem keletkeznek sérülések. A különösen érzékeny élek megóvására szintén kiválóan alkalmazható ez a sokoldalú csomagolóanyag.

dobozok strapa-doboz

A brit tulajdonban lévő, budapesti székhelyű SW3 Furniture Kft. régóta az elégedett, visszatérő megrendelőink közé tartozik. Justin Alexander Hammond ügyvezető pontosan tudja, hogy mit sem ér a dizájnos, minőségi bútor, ha az a gondatlan csomagolás miatt nem érkezik meg épségben a vevőhöz. Éppen ezért több alkalommal is rendelt már tőlünk méretre vágott hullámpapír lemezt, hogy megóvja termékeit az ilyen jellegű szállítási balesetektől.

Megrendelőink számára nyitott könyv vagyunk

Justin már auditon is járt nálunk, melynek alkalmával izgalmas betekintést nyerhetett üzemünk működésébe. Beleshettek a kulisszák mögé, és a saját szemével láthatta, hogy milyen az, amikor 110%-on pörög a munka.

Az ACPS Automotive Kft. nagy múltra tekint vissza az autóipari kiegészítők gyártásában. Elég annyit tudni róluk, hogy megszállott perfekcionisták, akiknek lételeme az elsőrendű minőség. Ők is látogatást tettek már nálunk, és természetesen mindent rendben találtak.

Ha szeretnél tőlünk rendelni, de előbb lecsekkolnád, hogy milyen minőségben dolgozunk, egyeztess velünk időpontot! Készségesen állunk a rendelkezésedre.

BETANÍTOTT MUNKÁRA FÉRFI MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Dunaharaszti telephelyű csomagolóanyag gyártó cég férfi munkatársat keres betanított munkára azonnali kezdéssel
egy műszakos
munkarendbe.
Felkeltettük az érdeklődését?