Karton vagy hullámpapírlemez?

Karton doboz – Hullámpapír doboz. A két anyag megnevezése a köznyelvben ugyanazt jelöli, azonban a csomagolástechnika területén dolgozó szakértőként mégis fontos különbséget tennünk. Most akkor, hogy is van ez?

Papír, karton, lemez…

A papíripari termékeket leggyakrabban súlyuk alapján szokás kategóriákba sorolni. Papírról 180 g/m2 alatti tömeg esetén beszélhetünk. 180 és 400 g/m2 között már kartonnak nevezzük az előállított terméket, 400 g/m2 felett pedig nagyobb tömegű papírlemezről van szó. Mindegyik papíralapú anyag, de előállítási módjuk és felhasználásuk más és más.

Kartondoboz ≠ hullámpapír lemez doboz?!

Mindig a becsomagolandó termék tömege és nagysága határozza meg, hogy milyen technológiával készülő csomagoló doboz lesz majd a legalkalmasabb.

A papírdoboz három fajtáját különböztetjük meg. Az első a falt karton, más néven hajtogatott karton. A gyorsétterem láncoknál ilyenben adják a sült krumplit és a hamburgert, de egyéb, kisebb súlyú termékek (pl. gyógyszerek, apróbb játékok) csomagolásánál is biztosan találkoztál már vele. A mikrohullámú karton szintén kis tömegű termékekhez ideális. Általában ebből készül a pizzás doboz, süteményes doboz és az irattároló papucs is.

Cégünk kizárólag többrétegű, környezetkímélő hullámkarton doboz (és faláda) gyártásávalfoglalkozik. A hullámpapír lemez amellett, hogy extra strapabíró, roppant sokoldalú is. Ezt bizonyítva a cikk további részében újabb, izgalmas munkák közül szemezgetünk.

Attól, hogy valami nem törékeny, még fontos a megfelelő csomagolás!

Murinai Móni mesepárnái nemes célt szolgálnak. A jótékonysági webáruházban minden vásárlással 15%-al támogathatjuk a tartósan beteg gyermekek fejlesztését. Kifejezetten fontos volt számunkra, hogy gyűrődés- és deformálódásmentesen érkezzen meg a termék, hiszen így a vásárlás és az adományozás élménye valóban felhőtlen lehet.

Te is segítenél? Megteheted a http://www.meseparna.hu/ és a http://elimoapp.hu/ weboldalakon

Hullámkarton doboz gyártás extrákkal

A Böröcz lovaglócsizmák kiváló minőséget és egyediséget képviselnek a piacon. Az 1985 óta működő családi vállalkozás olyan kartondobozt szeretett volna, ami az áruvédelem mellett az esztétikai és kényelmi szempontokra is nagy hangsúlyt fektet.

Így is készülhet hullámpapír doboz: fémelemmel kombinálva, textil fogantyúval.

Egy művészeti alkotás mindig egyszeri, és megismételhetetlen csoda, mely különösen nagy értéket képvisel. Itt nem az anyagiakról beszélünk: ha szállítás közben baja esik, hiába alkotja újra a művész, az már közel sem lesz ugyanaz.

Farkas Zsófia további lélegzetelállító munkáit az alábbi linken csodálhatjátok meg: https://port.hu/adatlap/szemely/farkas-zsofia/person-286270

Strapabíró hullámpapír doboz és tökéletes belső bélelés

Venter Gabiról, a Strapa-Pack  ügyvezető igazgatójáról kevesen tudják, hogy lakberendező-designerként is tevékenykedik. Saját készítésű lámpájának csomagolását törékeny jellege miatt tojáshabos béleléssel oldottuk meg.

A képen: Venter Gabi , dobozüzemünk tulajdonosa az általa tervezett, vagány raklap ülőkével.