FEFCO

Rengetegféle kartondoboz létezik. A közel 60 éves múltra visszatekintő FEFCO szabványrendszer pofonegyszerűvé tette a különböző stílusú és kialakítású kartondobozok, csomagolóanyagok kódszám szerinti beazonosítását. Miért jó ez neked és nekünk?
fefco szabvány doboz strapa-doboz

Fontos, hogy „egy nyelvet” beszéljünk!

FEFCO katalógus és doboz szabványok

Ha olvasod Tudástárunkat, akkor Te is biztosan tisztában vagy azzal, hogy rengetegféle kartondoboz létezik. A FEFCO, vagyis a Hullámkarton Gyártók Európai Szövetsége az 1960-as években létrehozott egy egységes kódrendszert a leggyakoribb doboz típusokkal. Ez az egyszerű (és nagyszerű) szabványrendszer nagyban megkönnyíti a csomagolástechnikai cégek és ügyfeleik dolgát.

Miért jó ez nekünk és neked is?

Ha egy megrendelőnk azt mondja, hogy FEFCO 0201-es dobozra van szüksége, akkor egyből tudni fogjuk, hogy tetőfenék-lapolt (hajtogatott) hullámkarton dobozt szeretne, illetve, a pontos konstrukcióval is tisztában leszünk. A FEFCO katalógusban található kódok mindegyike egy-egy konkrét doboztípusra utal, kiterített és térbeli kivitelezési rajzzal. A kódok az egész világon érvényesek, így ha például egy külföldi cég szeretne tőlünk rendelni, még akkor sem ütköznénk akadályba, ha nem beszélnénk ugyanazt a nyelvet.

FEFCO strapa-doboz

Miből áll egy FEFCO kód?

A kód első két számjegye a csomagolóeszköz alaptípusát jelöli (1-9-ig). Például: 1 – HPL, HPL táblák, 2 – tetőfenék-lapolt (hajtogatott) dobozok, 3 – teleszkóp típusú dobozok … és így tovább. A második két számjegy már „kézzelfoghatóbbá” teszi a dolgot, a kategórián belül az egyedi stílust jelenti. Olyan ez, mint a kínai étteremben a sorszámozott étlap, ahol látod az étel képét, árát, sorszámát, és aszerint tudsz rendelni. Na, jó, a FEFCO ettől jóval konkrétabb, és szinte zéró a hibázási lehetőség!

FEFCO strapa-doboz

Hogyan néz ki a FEFCO katalógus?

A katalógus jelenlegi, 2007-es, 11. kiadása mintegy 200 különféle csomagolást tartalmaz. Angol, francia, német, olasz, spanyol és lengyel verzióban is letölthető a FEFCO hivatalos oldaláról. Ha nagyjából megvan, hogy mit keresel, nem kell komolyabb nyelvtudás ahhoz, hogy kiigazodj rajta. Amennyiben elakadsz, vagy nem tudod, pontosan mire van szükséged, mi is nagyon szívesen segítünk! Görgess a 25. oldalra, onnantól kezdődően találod meg a dobozmintákat a hozzájuk rendelt négyjegyű kódokkal. A FEFCO katalógust honlapunkról is eléred!

Mi az, amit a katalógus nem tartalmaz?

A FEFCO katalógusban a méretre vonatkozóan nem találsz információkat. Ez teljesen testreszabható (az arányokat leszámítva). Arra nagyon ügyelj, hogy rendelésnél a megfelelő sorrendben add meg a doboz méreteit, milliméterben: Hosszúság x Szélesség x Magasság (angolul: Lenght x Widht x Height). Egy kis segítség: Hosszúság = a hosszabb rész nyitásnál, Szélesség = a hosszra merőleges oldal, Magasság = a doboz aljától a doboz tetejéig, vagyis a nyíló részig tart. A hullámkarton típusa szintén testreszabható, tehát például egy FEFCO 0426 doboz 3 vagy 5 illetve 7 rétegű, E, B, C, BC hullámprofillal is elkészülhet egy, vagy akár két színnel nyomtatva. A hullámpapír rétegekről bővebb információt A réteg a lényeg! című cikkünkben találsz.

Legyen szó szabványdobozról vagy teljesen egyedi elképzelésről, fordulj hozzánk bizalommal!

Elkészítjük a céljaidnak leginkább megfelelő, tökéletes csomagolóanyagot!

FEFCO strapa-doboz

BETANÍTOTT MUNKÁRA FÉRFI MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Dunaharaszti telephelyű csomagolóanyag gyártó cég férfi munkatársat keres betanított munkára azonnali kezdéssel
egy műszakos
munkarendbe.
Felkeltettük az érdeklődését?