Műalkotások a dobozban

A művészeti alkotások szállítói csomagolása igen kényes és időigényes feladat. Elég egyetlen apró dolog, ami elkerüli a figyelmed, és máris megtörtént a baj. Az első és legfontosabb dolog a megfelelő méretű és kialakítású doboz megtalálása! Megmutatjuk, hogy csomagolunk mi.
festmény szállító doboz strapa-doboz

Amikor egy apró figyelmetlenség is „végzetes” lehet – a megoldás: műalkotás, szobor, festmény szállító doboz

Vannak olyan tárgyak, melyek nem csak konkrét eladási áruk miatt számítanak értékesnek. Egy egyedi lámpa, festmény vagy szobor hatalmas eszmei értéket képvisel, ami pénzben nem is fejezhető ki. Ha gondoskodni szeretnél a sérülésmentes szállításról vagy biztonságosan tárolnád alkotásaidat, ez a cikk most Neked szól!

A műalkotások legnagyobb ellenségei: pára, nedvesség, por és ütődések

Elcsorbult keret, elmosódott színek, törött részek. Ha a dobozt kinyitva az új tulajdonos ilyen problémákkal szembesül, óriási a csalódás. A műtárgyak nem tömegcikkek, hanem egyszeri, megismételhetetlen alkotások! Itt nincs lehetőség a cserére, hiszen, még ha a művész újra el is készítené őket, az már nem lenne 100%-osan ugyanaz. Pára, nedvesség, por és ütődések… Szállítás és tárolás során rengeteg olyan környezeti és mechanikai hatással kell számolnod, melyek visszafordíthatatlan károkat okozhatnak.

Így csomagolunk mi!

A lenti képen Farkas Zsófia szobrászművész egyik gyönyörű, letisztult, dinamikus plasztikája látható. Mivel a szobor alumíniumból készült, – ami nem törékeny-, mégis szuper fontos volt a biztonságos és igényes csomagolás, hiszen súlyánál fogva épp a szobor okozhatna károkat más tárgyakban a szállítás során.

Egy festmény esetében a vászon és a keret épségéről egyaránt gondoskodni kell.

Gerendás Paula festőművész szerint egy hosszú útra induló festmény esetében a vászon és a keret épségéről egyaránt gondoskodni kell. Ezt a háromrétegű kartondobozt tojáshabbal béleltük ki, és egy praktikus textil fogantyú is került rá. A festmény így átadható kézbesítésre, illetve a címzett is egy professzionális tároló dobozzal lesz gazdagabb.

Edit egy személyes tragédiából merítve kezdett bele saját vállalkozásába. Kézműves kerámia urnái a legnagyobb odafigyeléssel és szeretettel készülnek… Ha törötten érkeznének meg az elhunytak hozzátartozóihoz, az rengeteg kellemetlenséget okozna.

Harcos Andrea „szerelemlámpái” semmihez sem hasonlítható műalkotások, ahol az esztétika mellett a funkcionalitás is kiemelt szerephez jut. Minden megrendelt lámpa más és más, eltérő formákkal és méretekkel rendelkeznek – ehhez az igényhez igazodva pedig a csomagolóeszköznek is teljesen egyedinek kell lennie!

Nem csak Andinak csomagoltunk lámpákat: a képen látható különleges lakberendezési tárgy dobozüzemünk ügyvezető igazgatójának, Venter Gabinak a keze munkáját dicséri. Mondanunk sem kell, hogy ez az extra törékeny kategória, szóval itt is elképesztően fontos volt a kifogástalan bélelés. Gabi számára sem volt kérdés, hogy a poliuretán habszivacs lesz a tuti megoldás.

Teljeskörűen gondoskodunk a törékeny/sérülékeny/nagy értékű tárgyak megfelelő csomagolásáról, a műalkotásokat is beleértve!

Ha cégünket, a Strapa-Packot választod, szakértő csapatunk mindent megtesz majd azért, hogy értékes műtárgyad eredeti állapotában érkezzen meg a címzetthez. A csomagoláson már egész biztosan nem fog múlni a dolog… J

Akár egyedi méretű és kialakítású dobozokat is rendelhetsz tőlünk, és ha azt szeretnéd, a helyszínen elvégezzük a feladatot.

Írj nekünk vagy hívd dobozüzemünk vezetőjét, Editet a +36 70 619-4080-as telefonszámon.

BETANÍTOTT MUNKÁRA FÉRFI MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Dunaharaszti telephelyű csomagolóanyag gyártó cég férfi munkatársat keres betanított munkára azonnali kezdéssel
egy műszakos
munkarendbe.
Felkeltettük az érdeklődését?