Erre (is) jó a hőtartó doboz: kémiai anyagok minőségromlásának megakadályozása

Ha a terméked meghatározott tárolási és szállítási hőmérsékletet igényel, neked hőtartó dobozra van szükséged. Ennél a szállítói csomagolásnál is felmerül a kérdés: mikor túl sok vagy túl kevés a csomagolás? Megfelelő = tökéletes?
hőtartó doboz strapa-doboz strapa-pack

Beszélgettünk már a hűtődobozról, azonban most más szemszögből közelítjük meg a dolgot. Ezt a hihetetlenül praktikus csomagolástechnikai terméket elsősorban érzékeny alkatrészeket és műszereket gyártó cégek, illetve gyógyszeripari vállalatok rendelik tőlünk előszeretettel. Ugyanakkor bizonyos vegyi jellegű áruk, például festékek, körömlakkok, továbbá kozmetikumok és illóolajok szállításánál is nagy szükség lehet rá.

Megfelelő vs. tökéletes csomagolás – mi a különbség?

  • Rendelkezzen nagyfokú mechanikai szilárdsággal
  • Szavatoljon szag- és ízmentességet
  • Legyen steril, zsírálló, vákuuumformázható és nyomtatható

Először is nagyon nem mindegy, hogy szállítói vagy fogyasztói csomagolásról van-e szó. Tudniillik utóbbinál a külcsín is sokat nyom a latban. Ha valóban minden ízében, 100%-osan tökéletes csomagolásról beszélünk, még hosszú oldalakon keresztül lehetne sorolni a fentiekhez hasonló jellemzőket. Viszont van egy fontos tényező, ami gátat szab a tökéletességnek. Mégpedig az, hogy a büdzsé véges. Ezért az értelmetlen perfekcionizmus helyett inkább azt vizsgáld meg, hogy az adott termék szemszögéből melyek a releváns jellemzők. Tehát ha például a sterilitás nem lényeges szempont, teljesen felesleges plusz pénzt kiadnod egy drágább csomagolásért.

Festékek, kozmetikumok és illóolajok szállítása

„Száraz, hűvös helyen tartandó.” – egy-egy termék csomagolását böngészve te is tutira belefutottál már ebbe a mondatba. A legtöbb terméktípusnál szabályozott tárolási és szállítási hőmérsékletet kell biztosítani.  Ugyanis a hőmérsékleti viszonyok be nem tartása az áru fizikai és kémiai tulajdonságainak elvesztését eredményezheti. Ez alól a festékek, a kozmetikumok és illóolajok sem kivételek. Vagy gondolj például a körömlakkokra – a napfény, a magas hőmérséklet és a fokozott páratartalom a pigmentek szerkezeti károsodását idézheti elő. Ugyanakkor nem csak a meleg jelenthet veszélyt a minőségre nézve. Például a víz alapú festékeknél komoly problémát okozhat az, ha a hőmérséklet fagypont alá süllyed. Ez télen, a repkedő mínuszok idején könnyedén előfordulhat.

Hőtartó doboz: télen-nyáron szuper megoldás

A hőtartó doboz kivételes hőszigetelést és stabil, állandó hőmérsékleti viszonyokat garantál, akár hosszabb utakon is képes a megfelelő hőmérsékletet fenntartani. Így már a nyári kánikula és a téli fagy sem jelent majd gondot a szállítás során. Mindezek mellett a mechanikai sérülésekkel, párával, rozsdásodással és porral szemben is védelmet nyújt. Alapja strapabíró 3 rétegű hullámkarton, melyet szintén pehelysúlyú hungarocellel, illetve hegesztett fóliazsákkal egészítettünk ki. A csomagolásban szárazjég is elhelyezhető, ha a -20 °C alatti hőmérséklet lenne számodra az ideális.

Kicsi, közepes vagy óriás doboz?

Mondd el nekünk, mire van szükséged, mi pedig rövid határidővel szállítjuk költséghatékony hőtartó dobozodat a maximális termékvédelem érdekében.