Hogyan készül? Egyedi, feliratozott ragasztószalagok

Ragszalag? Aha!

A múltkor már kiveséztük, milyen alap ragasztószalag típusok léteznek. Ha szeretnéd feldobni a csomagolást, ennél tovább is mehetsz, és egyedi, feliratos változattal még érdekesebbé, izgalmasabbá és hatékonyabbá teheted a dolgot…

A feliratozott ragasztószalag előnyei

Azt mindenki tudja, hogy a ragasztószalag funkciója a dobozok lezárása. Ez olyan egyszerű, mint az 1×1! A céged logójával, szlogenjével és/vagy elérhetőségeivel ellátott, feliratos verzió viszont ennél jóval több lehetőséget kínál:

  • Költséghatékony reklámhordozó, mely segíti a márkanév, cégnév bevésődését. Így már nem is kell feltétlenül költened a doboz nyomtatására!
  • Remek eszköz a megkülönböztetésre, egy kis plusz, amit a címzett díjazni fog.
  • Felszámolnád a káoszt? Fontos számodra a rendszer? A feliratozott ragasztószalag a különböző csomagok azonosítására is szuper megoldás! Különösen, ha több országba is szállítasz…
  • Védd meg szállítmányod! Ha dobozodat egy illetéktelen személy felbontja, már nem tudja észrevétlenül visszaragasztani – ezért ezt általában nem is teszik meg!
  • Törékeny, érzékeny termék? Csomagkezelési utasítások is megjelenhetnek a ragasztószalagon, melyek csökkenthetik a sérülések kockázatát.

Típusok: szendvics és flexó

Ez a két, furcsán hangzó elnevezés a csomagolóeszköz készítésének mikéntjére utal. A szendvics eljárással készülő nyomtatott ragasztószalag neve igencsak árulkodó: vaj – felvágott – sajt – és zöldség helyett ragasztórész – polipropilén fólia – festék (nyomat) – lakkréteg, ez az „összetevők” listája helyes sorrendben. A flexó nem más, minta felületi nyomtatási technológia: egy speciális nyomdagép segítségével, közvetlenül kerül rá a festék a szalag külső részére. Hogy melyik a legjobb feliratos ragasztószalag? Erre nem tudunk egyértelmű választ adni, hiszen mindkét típusnak megvan a maga előnye és hátránya.

Szendvics: a csúcsminőség ragadós

A szendvics gyakorlatilag egy letörölhetetlen és megsemmisíthetetlen nyomat, ami akár fénykép minőségben is elkészülhet, és maximálisan kiállja az idő és a használat próbáját. A kacifántosabb gyártási folyamat viszont sokkal tovább tart, és kizárólag nagy tételben rendelhető ez az amúgy is költségesebb típus (a nyomtatás nagy fóliaszélességgel történik).  

Flexó: gyors, egyszerű, rugalmasan rendelhető

A flexó ragasztószalag legnagyobb előnye az alacsonyabb ár és a mennyiségi rugalmasság. Már kis tételben, 5-10 tekercstől is elkészülhet, a grafikai terv elküldését követően akár néhány munkanapos határidővel. Ez a fajta azonban kevésbé kopásálló, így nem érdemes bespájzolni belőle 1-2 évnél hosszabb időtartamra, 6 hónapon belül pedig érdemes elhasználni a megrendelt szalagokat. Általában maximum 3 színnel történő nyomtatás lehetséges (a szendvicsnél alapvetően korlátlan a színek száma).

Létezik egy másik izgalmas lehetőség, mellyel egyedivé teheted a csomagolást…

Ha a dobozra szitával (több helyen) rányomatod logódat, webcímedet, az szintén egy remek alternatíva. Emellett a megoldás mellett döntött egyik kedves ügyfelünk, a GOOTOOLS. Többek között azért volt ez egy nagyszerű ötlet, mert szerszámok értékesítésével foglalkoznak. És, itt jön a „csalafintaság”: a zárható szállító dobozban lehetőség nyílik a szerszámok, eszközök, alkatrészek tárolására, a szitázott felirat nem fog megkopni, még akár évek múlva is emlékezteti a vásárlót arra, hogy honnan szerezte be a terméket.

FontosRagadd meg a lehetőséget! Mondd el nekünk, melyiket szeretnéd, és a lehető legrövidebb határidőn belül, magas minőségben teljesítjük megrendelésed! Ha a cikk elolvasása után még mindig megválaszolatlan kérdések maradtak benned, egy percig se habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatot itt tudsz kérni: https://strapa-doboz.hu/ajanlatkeres/

BETANÍTOTT MUNKÁRA FÉRFI MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Dunaharaszti telephelyű csomagolóanyag gyártó cég férfi munkatársat keres betanított munkára azonnali kezdéssel
egy műszakos
munkarendbe.
Felkeltettük az érdeklődését?