Plotter vágás

plotter-vágás-1

A plotter kifejezést általánosságban a speciális rajzgépekre használják.

A dobozgyártásban viszont ezt a szót más kontextusban alkalmazzák, a gép nem rajzol, hanem vág. Méghozzá hullámpapír lemezt (HPL), más néven kartont, ami minden termékünk alapanyaga.

Plotter a dobozkészítésben

A plotter egy csúcstechnológiás digitális vágóasztal, ami több funkciót rejt magában: egyszerre résel, stancol és bígel. Mit is jelentenek ezek a nem mindennapi kifejezések? A réselés rések (bevágások) kialakítását, a stancolás a doboz alakjának kivágását a bígelés pedig a hajtásvonalak nyomását jelenti. Ezzel a pontos géppel bármilyen alakzatot ki lehet vágni. A robot karja a késeket pontosan meghatározott és tervezett nyomvonalon vezeti végig.

Mit vágunk plotterrel?

A cserélhető szerszámfejeknek köszönhetően nem csak papír, hanem hungarocell, fa, műanyag vagy akár alumínium megmunkálására is alkalmas. Éppen ezért a dobozok bélelésére használt anyagokat is ezzel a géppel szabjuk méretre. Számítógépes program segítségével a szakértő kezek beállítják a szükséges paramétereket és a teljesen automata plotter már kezdi is a munkát. Lélegzetelállító pontossággal végzi a hullámkarton lapok előkészítését és a bélelőanyag méretre vágását.

Csúcsminőség

Dobozüzemünkben a Kongsberg csúcsminőségű plotter vágó gépet használjuk. Ahhoz, hogy a legjobb minőséget nyújthassuk ügyfeleinknek, modern, precíz és megbízható berendezésekkel kell dolgoznunk. Nem létezik olyan egyedi igény, amit ennek a modern gépnek a segítségével ne tudnánk kielégíteni. Ráadásul ez a folyamat sokkal gyorsabb és pontosabb, mint a mechanikus, egyszerűbb eszközökkel végzett munka. A plotterrel élmény munkatársainknak a dobozgyártás. Ügyfeleink megrendeléseit magas minőségben, akár nagy tételben, rövid határidővel tudjuk teljesíteni.

plotter