TSM – súlyos kérdés, ha áruszállítással foglalkozol

Raktér, burkolat…  Súlyos kérdés, ha áruszállítással foglalkozol!

Hallottál már a TSM-ről?

Már több mint két éve, hogy hazánkban is kiépítésre került a TSM, vagyis a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer. Dióhéjban, a dolog lényege, hogy a tengelyterhelést és az autó össztömegét mérve kiszűrje azokat a túlterhelt gépjárműveket, melyek veszélyt jelenthetnek a közlekedésbiztonságra, valamint etikátlan versenyelőnyre tehetnek szert a többi fuvarozóval szemben. A 2018 május végéig kiszabott türelmi időszak már javában lejárt, a büntetés akár félmillió forintra is rúghat. Ez azért nem hangzik valami fényesen. A teherautó raktérburkolat megoldás lehet.

Kezdjük az elején: egyáltalán miért van szükség a TSM-re?

Először is, mert egy túlterhelt, több tíz tonnás járgány iszonyatosan nagy kárt tud okozni az aszfalt minőségében. A másik, hogy balesetkor egy túlpakolt teherautó nem biztos, hogy a megfelelő időben le tud fékezni vagy irányt váltani, így veszélyt jelenthet a közlekedésben résztvevőkre. Harmadszor pedig, ha valaki több árut szállít, a haszon is nagyobb… ez bizony komoly kibabrálás azokkal a kereskedőkkel, akik betartják a hatályos jogszabályokat.

Az ország mintegy 89 pontján találkozhatunk ilyen útba süllyesztett érzékelőkkel, melyek gyakorlatilag kikerülhetetlenek. A rendszer 3,5 tonna felett élesedik, tehát elsősorban az árufuvarozók életét tudja alaposan megkeseríteni. Szabályszegés ellenében a sárga csekk ha akarod, ha nem, jönni fog.

Mi lehet a megoldás gépjárművem súlyának csökkentésére?

Beszéljünk a csomagolásról!

Ha a csomagolás súlyát nem is lehet a nullára lecsökkenteni, de korszerű anyagok és eszközök használatával minimálisra redukálható. Tudtad? Egy nagy szakítószilárdságú, minőségi papírdoboz – a termék jellegétől függően – közúti szállításnál is biztonságos és költséghatékony megoldást kínál. A hullámkarton amellett, hogy rendkívül strapabíró, igazán hely- és súlytakarékos alternatíva.  Vajon a Te termékednek is elegendő egy hullámkarton doboz? Ne aggódj, segítünk kiválasztani az ideális csomagolóanyagot! Szeretnél pehelykönnyű hullámkarton csomagolást, de a szabvány méretek nem felelnek meg az igényeidnek? Megtervezzük és legyártjuk Neked egyedi dobozainkat!

Nem csak a TSM büntetéstől kell tartanod! Akkor sem árt észnél lenned, ha például veszélyes áru szállítására adod a fejed!  ADR minősített kartondobozaink 100%-osan megfelelnek a hatályos jogszabályoknak. Dőlj hátra! A kötelező címkék és bárcák beszerzését és felragasztását elintézzük helyetted, és a szükséges okmányokat is mi biztosítjuk.

Tehát a felépítmények, alkatrészek és a rakomány tömegére mindenképpen oda kell figyelned! De van még egy fontos dolog: ez pedig az a tény, hogy egy korszerű raktérburkolattal számottevő súlymegtakarítást érhetsz el! Hogy mi a jó ebben? Nagyobb mennyiségű árut szállíthatsz, mindenféle büntetés vagy szankció nélkül.

A teherautó összsúlyát nézve fontos tényező a raktérburkolathoz felhasznált anyag kérdése. A fa dekoratív és természetes hatást kelt, ugyanakkor sérülékenyebb a külső behatásokkal szemben. Ha a teherautó raktérburkolat fémből készül, egyrészt nehéz, másrészt a rozsdásodásra is különösen hajlamos. Professzionális megoldás az úgynevezett PP műanyag, mely alig nyom többet néhány tíz kg-nál! Rendkívül nagy teherbírású, akár extra nehéz rakományok szállításához is kiválóan alkalmas.

A polipropilén masszív anyag, kiállja az idő próbáját, és tisztítása is gyerekjáték. Így nem csak a TSM-nek, hanem a szintén szigorú HACCP élelmiszerbiztonsági előírásoknak is megfelel majd gépjárműved!

Fedezd fel testvérüzemünk, a Van-Pack minőségi teherautó raktérburkolatában rejlő szuper lehetőségeket!

A Van-Pack a praktikum jegyében született, a Te speciális igényeidet figyelembe véve. A különleges polcok, tartó- és rögzítő elemek, valamint a csúszásmentes felület még nagyobb biztonságot és térkihasználást garantálnak teherautód rakterében!

BETANÍTOTT MUNKÁRA FÉRFI MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Dunaharaszti telephelyű csomagolóanyag gyártó cég férfi munkatársat keres betanított munkára azonnali kezdéssel
egy műszakos
munkarendbe.
Felkeltettük az érdeklődését?