Mire jó a doboz fogantyú? – rajtunk nem, de dobozainkon biztosan találsz fogást!

Imádjuk a hullámpapírlemezben rejlő végtelen lehetőségeket, a számtalan termékvariációt! Íme, pár újabb típus, amelyek szállításnál és raktározásnál óriási segítséget jelentenek. De milyen fajtái léteznek? És egyáltalán, miért annyira praktikus a használatuk?
doboz fogantyú strapa-doboz

Van élet a sima, hajtogatott kartondobozokon túl! A füllel vagy fogantyúval ellátott csomagolóeszközök különféle célokra használhatók. Ügyfeleink leginkább szállítói csomagoláshoz szokták rendelni, de céges ajándékhoz illetve webshopok számára is szuper praktikus megoldást jelentenek. A cikkben elmagyarázzuk, pontosan mire lehet jó egy doboz fogantyú, illetve mutatunk néhány igazán klassz kivitelezést!

Lássuk, hogy neked mit tudunk ajánlani!

Egyáltalán mire jó egy fül vagy egy fogantyú a dobozon?

Itt most a design másodlagos, bár megjegyezném, hogy például egy textilből készülő fogantyú azért látványnak sem utolsó, jócskán megdobja a csomagolás kinézetét (lentebb láthatod a képeket). Szállítás és/vagy raktározás során a kimetszett fülek elsődleges célja, hogy megkönnyítsék a mozgatást. Ha belegondolsz, ez teljesen logikus: van fogás a dobozon, amit így könnyebb megemelni, A-ból B pontba eljuttatni. Ez sérülékeny, törékeny termékeknél duplán jól jön, hiszen kisebb az esélye annak, hogy mondjuk egy több százezer forintos elektronikai berendezést vagy hiper érzékeny orvosi műszert ripityára tör az ember.

doboz fogantyú strapa-doboz

Milyen megoldások léteznek?

Alapvetően 3, különböző féle füllel vagy fogantyúval készítjük el masszív karton csomagolóeszközeinket:

#1 A fül kimetszése

Ez a legegyszerűbb és egyben legnépszerűbb megoldás. Olló helyett nekünk sokkal jobb módszerünk van. A dobozt – még lapra szerelt állapotában – slotter vagy plotter gépünk néhány másodperc alatt egyszerűen kimetszi. A csomagolóeszközre akár tető is kerülhet, ami például archiváló dobozok esetén nélkülözhetetlen, hiszen megvédi a fontos iratokat, dokumentumokat a portól, egyéb külső környezeti hatásoktól. Súlyos, törékeny italos üvegek mozgatását szintén remekül meg lehet oldani füllel ellátott dobozokkal, melyekbe elválasztó rekesztéket helyezünk, hogy tutira ne mozduljanak el vagy koccanjanak össze a palackok. Az ilyen dobozokat általában lapra szerelve szállítjuk a megrendelőnek. Összeállításuk nem igényel sok időt vagy komolyabb kézügyességet.

doboz fogantyú strapa-doboz

#2 Stancolással készített fogantyú

A stancolás a dobozgyártás fontos mozzanata. Különösen akkor, ha valami igazán egyedi és ötletes dolgot szeretnénk alkotni!

Tortadobozként emlegetjük, de valójában nem csak erre jó. Ilyen, stancszerszám segítségével kialakított, önzáró fül italos dobozokra is kerülhet, ami roppant dekoratív repi ajándékok számára, illetve hihetetlenül praktikus, ha saját borodból, pálinkádból, kézműves sörödből szeretnél néhány mintadarabot küldeni. Akár ablakot is tudunk vágni a dobozra, így a megajándékozottnak egy percig sem kell találgatnia, vajon mi lehet a csomagban.

doboz fogantyú strapa-doboz

#3 Textil fogantyú

A textil fogantyúval rendelkező csomagolóeszköz felhasználására nagyon jó példa az, amikor egy értékes műtárgy, például egy festmény biztonságos tárolása a cél, melyet időnként mozgatni is szükséges. A dobozra egy plusz fémelem kerül, és erre varrjuk rá a hordozó fület. Ilyenkor mindig készítünk belső – leggyakrabban hungarocell vagy „tojáshab” – bélelést, ami további extra védelmet biztosít a doboz tartalmának.

doboz fogantyú strapa-doboz

Rajtunk nem fognak ki az egyedi kérések, elképzelések!

Nyomtatott vagy sima, stancolt vagy kimetszett, tetővel vagy tető nélkül – bármilyen fogantyúval, füllel ellátott karton csomagolóeszközt álmodtál meg, bátran keresd a Strapa-Pack csapatát!

BETANÍTOTT MUNKÁRA FÉRFI MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Dunaharaszti telephelyű csomagolóanyag gyártó cég férfi munkatársat keres betanított munkára azonnali kezdéssel
egy műszakos
munkarendbe.
Felkeltettük az érdeklődését?