Környezet? Tudatos!

környezet-tudatos

Nem csak a jelennel, a jövővel is foglalkozunk! Csomagolástechnikai gyártó cégként felelősségünknek érezzük ökológiai lábnyomunk csökkentését és a fenntartható fejlődés támogatását. Környezettudatos termékeinket újrahasznosított/újrahasznosítható alapanyagokból állítjuk elő, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetünk a kifogástalan minőségre, a piaci igények maximális kiszolgálására.

Papírdoboz, fa raklap

A hullámkarton széles körű felhasználhatóságának köszönhetően az egyik legnépszerűbb csomagolóanyag. A papírdobozokhoz használt hullámkarton lemezek ~ 80%-ban hasznosított másodnyersanyagból készülnek, illetve az így legyártott termékek 100%-ban újrahasznosíthatók. Az általunk forgalmazott fa raklapok a környezeti terhelés csökkentése érdekében szintén fenntartható forrásból származnak.

Páramegkötés környezettudatosan: a bentonit

A nátrium-bentonit egy természetes, vulkanikus eredetű agyagásvány, melynek vízmegkötő képessége kiemelkedő. Előállítása minimális energiát igényel, és a felhasznált vegyi anyagok mennyisége is elenyésző. Éppen ezért a makacs párával, penésszel és korrózióval szemben a szilikagélnél jóval környezetbarátabb megoldást jelent.

bentonit-környezet-tudatos
újrahasznosítható

Térkitöltő anyagok újrahasznosított papírból

Legyen szó 5 vagy 50 kg-os szállítmányról, az újrahasznosított alapanyagból készült térkitöltő gyűrt papír extra védelmet szavatol érzékeny, törékeny vagy sérülékeny termékeinek, miközben a környezetet is óvja. Univerzális, „szőnyegezett” hullámpapír térkitöltőnk szintén környezetkímélő alternatívát kínál. A hagyományos, polisztirol alapú térkitöltőkkel ellentétben ezek a csomagolástechnikai eszközök környezetvédelmi szempontból felelős döntést tesznek lehetővé.

gyűrt papír bélelés