Egyedi méret

egyedi-méret-1

A méret az egyik kulcsfontosságú tényező, amivel foglalkoznunk kell, legyen szó, akár esztétikai megjelenésről, az áru védelméről, vagy a logisztikáról.

Dobozüzemünk és gépeink

Üzemünkben folyamatosan gyártunk dobozokat egyedi méretezéssel, fantáziájának így sem mi, sem gépeink nem szabnak határt. Slotter és plotter gépeink lehetővé teszik, hogy egészen kisméretű, de akár óriás csomagoló doboz is készülhessen kisebb vagy akár több tízezres darabszámban. Legnagyobb berendezésünk 3 m-es pályaszélességgel dolgozik. A metszést úgynevezett hengerstanc géppel végezzük, bármilyen alakzatban, vagy rajz alapján. 2017 óta egy új berendezés segíti munkánkat. Ez a vérprofi monstrum bígel, résel és fülez egyszerre, mindezt hiper gyorsasággal.

Egyedi vagy szabvány méret

A FEFCO, vagyis a Hullámkarton Gyártók Európai Szövetsége által létrehozott egységes kódrendszer a leggyakoribb doboztípusokat, dobozszabatokat tartalmazza, azonban a méretekre vonatkozóan nem tartalmaz kikötéseket. Az EUR raklap szabványos dobozok esetében a dobozok méretét úgy határozták meg, hogy pontosan kiadják a raklap méretét.

Veszélyes áruk csomagolására minősített dobozokat használunk, amelyekre rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak: ebben az esetben csak meghatározott méretű dobozok közül lehet választani, amelyeknek különböző teherbírásuk van.

Szempontok

Logisztikai szempontból kiemelten fontos, hogy a termékek minél kevesebb helyet foglaljanak el a raktárban. Éppen ezért egy termékhez méretben tökéletesen passzoló dobozzal rengeteg helyet spórolhatsz meg. Ez ugyan csak egy a sok közül, amiért a megrendelőnek egyedi méretű dobozra lehet szüksége, ránk azonban bármilyen helyzetben számíthatsz. Ha kifejezetten méret után gyártott, vagy meghatározott szabvány méret felelne meg az elvárásaidnak, ezeket a kéréseket is teljesíteni tudjuk!

egyedi-méret